Известие

Collapse
No announcement yet.

Като е студена стърже откъм ремъка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Re: ужасен шум

Първоначално публикувано от vilislav77
    колеги същия проблем имам ужасен шум от пистовия ремак. Смених ремака,всички ролки,лагерите на алтернатора и пак шуми.Ако намерите решение моля пишете.
    В такъв случай нещата отиват към динамо, водна помпа, компресор клима...стеснихме кръга . Явно е един от редовните проблеми, некой не го ли е решил тоя проблемта да не се главоблъскаме ние страдащите ?!
    166, 2.4 JTD'00

Comment

Днес пък ми се стори, че шуми от хидравликата на волата, като дръпнах с шприца стои маслото едно такова като боя металик. Ако и там са хакали добавка е.. му майката. Вече един път дръпнах с шприца колкото можах и сложих нов АТF и волана доста олекна. Днес сутринта я повторих същата процедура за всеки случай, че да видим . . .
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от isoiso
        Днес пък ми се стори, че шуми от хидравликата на волата, като дръпнах с шприца стои маслото едно такова като боя металик. Ако и там са хакали добавка е.. му майката. Вече един път дръпнах с шприца колкото можах и сложих нов АТF и волана доста олекна. Днес сутринта я повторих същата процедура за всеки случай, че да видим . . .
        Смени маслото и Смени ремъка
        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Това стържене от стара хидравлична течност ли е? Имал ли си проблема или е просто предложение?
          166, 2.4 JTD'00

Comment

А резултата какъв е? Да знаеме и ние скърцащите какво да направим и какво не
            BMW е39 - 2002god.
            BMW e60 - 2007god.

Comment

според мен е от лагера на динамото и моята скърца така и като го слушам маи от там идва

Comment

Първоначално публикувано от f0rce1001
                А резултата какъв е? Да знаеме и ние скърцащите какво да направим и какво не
                Горе съм искал да напиша "волана" Откакто направих процедурата нищо не стърже
                sigpic

Comment

Екстра, значи да сменяваме хидравличната течност и да стискаме палци
                  166, 2.4 JTD'00

Comment

Пак си стърже като паднат много температурите стърже. Давам газ до 2000об, волана малко наляво надясно и се оправя. Пак ще пия кафенца по сервизите, каръшка работа
                    sigpic

Comment

В интерес на тия, които ще си блъскат главите с това стържене при следващото падане на температурите ще кажа че с тоталната смяна на АТF-а проблема изчезна. откача се единия маркуч после пълен ляв пълен десен на изгасена кола. Доляхме някъде литър и после пълен ляв пълен десен на запалена кола и това е. Какъв мазгоч изтича просто не е за гледане . .
                      sigpic

Comment

Колеги, извинявайте, ама съм гола вода. И при мен е същия проблем та да ми кажете к`во е туй ATF и за к`ви пари става дума?
                        Ама не се смейте дееее.....
                        ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
                        ПЛОВДИВ

Comment

Колеги, извинявайте, ама съм гола вода. И при мен е същия проблем та да ми кажете к`во е туй ATF и за к`ви пари става дума?
                          Ама не се смейте дееее.....
                          ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
                          ПЛОВДИВ

Comment

ATF - Automatic Transmission Fliud - демек масло за автоматични скоростни кутии. Такова се сипва на хидравликата на волана Цената е според марката, около 10 лв/литър
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

В интерес на тия, които ще си блъскат главите с това стържене при следващото падане на температурите ще кажа че с тоталната смяна на АТF-а проблема изчезна. откача се единия маркуч после пълен ляв пълен десен на изгасена кола. Доляхме някъде литър и после пълен ляв пълен десен на запалена кола и това е. Какъв мазгоч изтича просто не е за гледане . .
                              И аз я направих тая работа, но резутат никакъв. Може би трябва малко време да мине, или? Ония ден откачихме маркуча при казанчето, изтече към 750мл. въртех и волана и на другата сутрин същата работа
                              166, 2.4 JTD'00

Comment

Колеги като чета вашите обяснения за това ужасно стържене все едно ми говорите за моята кола,явно няма решение на този проблем,а това е така за да не тръгваме на студен мотор,
                                Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                                Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Working...
                                X